Republica Moldova va semna un Acord cu Uniunea Euroasiatică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova va avea Acord de Colaborare cu Uniunea Euroasiatică. Acordul va fi semnat, la începutul lunii aprilie, de către președintele Igor Dodon va semna, la Chișinău. Anunţul a fost făcut la întrevederea în format trilateral cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, și premierul Pavel Filip.

Şeful statului a anunţat, la un briefing de presă, după întrevedere, că i-a informat pe speaker şi pe premier despre semnarea, pe 3 sau 4 aprilie, a unui Memorandum de colaborare cu Uniunea Euroasiatică, care nu va veni în contradicţie cu Acordurile existente.

Totodată, acesta a ţinut să menţioneze că cei doi reprezentanţi ai guvernării au fost informaţi despre „consecințele negative în plan economic și social ale Acordului de Asociere cu UE”.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că a fost informat despre intenția șefului statului de a semna Memorandului cu Uniunea Euroasiatică și că a primit și un model de document. Acesta urmează să fie examinat, iar ulterior se va expune pe acest subiect.

În aceeaşi ordine de idei, premierul Filip a transmis că nu este deacord cu poziţia preşedintelui şi s-a arătat îngrijorat faţă de declaraţiile acestuia din ultimul timp.

Cei trei au avut, însă, viziuni comune privind rezolvarea conflictului transnistrean. Dacă până în prezent Dodon opta pentru federalizare, astăzi a anunţat că unica soluţie poate fi găsită în cadrul negocierilor în formatul „5+2″.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...