Filip, după întrevederea cu Dodon: „Reformele sunt ca vizita la stomatolog”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Întâlnirea dintre președintele Igor Dodon cu președintele Paramentului Andrian Candu și premierul Pavel Filip nu a fost tocmai plăcută, a recunoscut premierul, care însă a lăsat diplomaţia la o parte şi a făcut o glumă, după întrevederea.

Mai exact, Filip a comparat reformele care trebuie implementate cu o vizită la stomatolog – „dureroasă”, „dar necesară”.

„Desigur că reformele nu reprezintă bucuria momentului și nici nu aduc mare popularitate. Noi suntem conștienți de acest lucru și dacă reușim să tragem în aceeași direcție, atunci vom obține și rezultate în interesul cetățenilor. Dacă vrei să ai un zâmbet frumos trebuie să mergi la dentist. Chiar dacă nu e plăcut la început, efectul vine mai târziu – zâmbetul frumos. Vreau ca Republica Moldova să aibă un zâmbet frumos în anii care vin”, a spus Filip.

Principalele subiecte asupra cărora s-au axat discuțiile între cei trei au vizat Acordul de Asociere cu UE, modificarea Constituției pentru împuternicirea președintelui de a dizolva Parlamentul, anularea legii miliardului precum și deschiderea unui birou NATO la Chișinău.

Asupra tuturor acestor patru subiecte, Dodon și cei doi exponenți ai guvernării au fost pe „poziții diametral opuse”, după cum au declarat chiar ei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...