(VIDEO) Transfugul care se plângea anul trecut că salariul nu îi permite „să supraviețuiască” şi-a cumpărat apartament

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul deputat comunist, actual membru al coaliției de la guvernare, Sergiu Stati, cel care se plângea la începutul anului trecut de salariul prea mic, care nu i-ar fi ajuns nici măcar să supraviețuiască, și-a cumpărat un apartament de peste 100 de metri pătrați într-un bloc situat la hotarul orășelului Durlești cu mun. Chișinău.

Apartamentul lui Stati este în două nivele, cuprinzând etajul trei și mansarda. Blocul a fost construit de „Axa Imobil”, care mai ridică un bloc cu cinci etaje în imediata vecinătate a acestuia. Un manager pe vânzări de la firmă a declarat pentru Ziarul Naţional că un metru pătrat se vinde cu 620 de euro în blocul aflat în contrucție, iar prețurile sunt mai mari în blocul de alături, dat deja în exploatare.

Prin urmare, Sergiu Stati ar fi trebuit să achite pentru noua locuință cel puțin 62 de mii de euro. Acesta a confirmat că și-a cumpărat un apartament nou cu suprafața de 103 metri pătrați pentru care ar fi achitat „45 de mii de euro”.

La mijlocul lunii februarie 2016, în cadrul unei ședințe a Comisiei politică externă și integrare europeană, Violeta Ivanov, Alina Zotea, Mihai Ghimpu, Valentina Buliga și Sergiu Stati s-au plâns de salariile „prea mici pe care le primesc”. Aceștia au fost surprinși într-o înregistrare.

Este de menționat că, în prezent, deputații primesc un salariu de aproape 10 mii de lei. De asemenea, aceștia, la alegere, pot dispune de transport din garajul Parlamentului sau o îndemnizație de transport care se poate ridica până la 5 mii de lei. Periodic ei primesc și prime grase, de genul celeia din august 2015, când fiecare ales al poporului a ridicat înainte de vacanță câte 30 de mii de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...