Tudor Deliu: Fracţiunea PLDM rămâne in corpore în opoziţie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova rămâne in corpore în opoziție și în sesiunea de primăvară-vară a legislativului. În pofida speculațiilor precum că unii liberal-democrați se pregătesc să plece din fracțiune, toți cei nouă deputați vor rămân în opoziție, pentru a fi acel clopot care va suna atunci când guvernarea va face pași greșiți. Declarații în acest sens au fost făcute de către președintele fracțiunii PLDM, Tudor Deliu.

Tudor Deliu a menționat că în orice țară democratică opoziția își are rolul său și datorită opoziției guvernarea își corectează anumite greșeli. Cât ține de atitudinea față de opoziție în Republica Moldova, deputatul spune că actuala guvernare se străduiește să o anihileze și să o reducă la tăcere. Însă, potrivit lui, PLDM va insista ca opoziția să fie auzită și va continua să vină cu proiecte, deși anterior, chiar și în condițiile în care există „Ziua opoziției în Parlament”, o bună parte din proiecte nu au fost acceptate sau se prăfuiesc, potriivt IPN.

Deputatul a declarat că a fi în opoziție parlamentară nu înseamnă a fi în opoziție față de cetățeni. Respectiv, indiferent cine este autorul proiectelor care ajung în plen, dacă acestea vin să implementeze prevederile Acordului de Asociere cu UE și în beneficiul cetățenilor, PLDM le va susține.

Cât ține de priorităţile liberal-democraților, Tudor Deliu a declarat că fracțiunea sa va insista pe proiectul care prevede ca toți conducătorii instituțiilor de control, reglementare și supraveghere să fie aleși prin concurs public, care se prăfuiește încă din sesiunea precedentă. Parlamentarul a mai spus că, la fel ca în sesiune precedentă, PLDM va insista ca în plen să se prezinte cu un raport de activitate Guvernul, procurorul general şi alte instituţii prevăzute de Regulamentul Parlamentului la capitolul „control parlamentar”.

Dezbaterile publice „Condiții și trăsături specifice ale sesiuni de primăvară-vară a Parlamentului”, sunt ediția a 70-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, desfășurat cu susținerea Fundației germane Hanns Seidel.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...