Moldova şi Letonia au semnat un Memorandum de colaborare în domeniul probaţiunii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova şi Letonia au semnat un Memorandum de colaborare în domeniul probațiunii. documentul a fost semnat în cadrul vizitei la Riga a viceministrului Justiției, Anatolie Munteanu.

Oficialul a avut întâlniri cu ministrul Justiției al Letoniei, Dzintars Rasnačs, și secretarul de stat al Ministerului Justiției, Raivis Cronbergs. Reprezentanții statelor au discutat și au setat acțiuni pentru consolidarea cooperării internaționale privind cea mai eficientă măsură alternativă detenției – probațiunea.

„În cadrul întrevederilor am agreat continuarea aprofundării colaborării, în special privind monitorizarea electronică şi calitatea referatelor presentinţiale. De asemenea, vom implementa împreună cele mai înalte standarde în cazul detenției persoanelor, cu accent pe programele de resocializare. Vom organiza stagii de scurtă durată şi schimb al metodelor de cercetare. Colegii letoni au acceptat invitația de a ne vizita la Chişinău pentru a discuta mai pe larg perspectivele colaborării noastre bilaterale”, susține Anatolie Munteanu.

Documentul semnat stabilește dezvoltarea unui mecanism de colaborare pe segmentul supravegherii persoanelor din evidența celor două sisteme de probaţiune. Principalele direcții convenite de Republica Moldova și Letonia constituie armonizarea legislaţiei naţionale din domeniu cu cea europeană, sprijinul reciproc pentru facilitarea formării profesionale continue a consilierilor de probaţiune, schimbul de experienţe în domeniul detenţiei, reabilitării persoanelor şi cooperarea mai intensă în procesul expertizei judiciare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...