Sudanul de Sud, afectat de foamete

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sudanul de Sud a declarat stare de foamete în unele părţi ale statului, Guvernul şi Naţiunile Unite (ONU) raportând că peste 100.000 de persoane se confruntă cu foametea, iar alte 1.000.000 de persoane se află în pragul înfometării, informează CNN.

Au existat anterior avertizări de foamete în Yemen, Somalia, nord-estul Nigeriei, dar Sudanul de Sud este prima ţară ce declară această stare de alertă cauzată de războiul civil şi declinul economic.

Foametea afectează momentan unele părţi ale Statului Unitatea, una dintre cele 10 unităţi administrativ-teritoriale ale Sudanului de Sud, dar organizaţiile umanitare au avertizat că această criză s-ar putea răspândi dacă ajutoare de urgenţă nu sunt primite de către statul african, scrie mediafax.ro.

Potrivit agenţiilor de ajutorare, 4,9 milioane de persoane, adică peste 40% din populaţia Sudanului de Sud, au nevoie urgentă de alimente.Organizaţiile non-guvernamentale atrag atenţia în privinţa numărului de peste un milion de copii ce suferă de malnutriţie severă.

În decembrie 2013, lupta pentru putere între Kiir, preşedintele Sudanului de Sud, şi rivalul acestuia, Machar, a escaladat într-un conflict militar în urma căruia au murit zeci de mii de persoane, iar peste 2 milioane de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească casele.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...