Facebook regândeşte „reţeta succesului”: Libertatea de exprimare scapă de sub control

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mark Zuckerberg a recunoscut prin intermediul unei scrisori publice că misiunea Facebook de până acum nu a avut doar urmări pozitive, ci foarte multe dintre ele au fost negative. Dacă ne aducem bine aminte, CEO-ul şi fondatorul platformei sociale spunea că rolul Facebook este „De a oferi oamenilor puterea de a distribui şi de a face lumea mai deschisă şi conectată”.

Pentru că niciodată socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, Facebook a ajuns la concluzia că trebuie să aibă foarte mare grijă ce se întâmplă după ce oamenii s-au conectat, dar mai ales să încerce să aibă grijă de efectele respective în cea mai bună manieră cu putinţă.

„În astfel de vremuri”, scrie Zuckerberg, „cel mai important lucru pentru noi, cei de la Facebook, este să dezvoltăm infrastructura socială pentru a le oferi oamenilor puterea de a construi o comunitate globală care funcţionează pentru fiecare dintre noi”, potrivit noobz.ro.

Fondatorul Facebook nu a explicat exact la ce se referă când foloseşte sintagma „infrastructură socială”, deşi a repetat-o în scrisoare pe 14 ori. Totuşi, a menţionat însă că şi-a stabilit 4 scopuri: să ajute utilizatorii să contruiască comunităţi de susţinere, care sunt sigure, care sunt informate, care sunt angajate civic şi care sunt incluse.

„În ultimii zece ani, Facebook s-a concentrat pe conectarea prietenilor şi familiilor”, menţionează Mark. „Cu această fundaţie, următorul nostru scop este să dezvoltăm infrastructura socială pentru comunitate.”

Zuckerberg plănuieşte să investească mult mai mult în produsul cunoscut drept GROUPS, să ofere resurse utilizatorilor luând în considerare auto-vătămarea şi să furnizeze setări de conţinut mai detaliate pentru a reflecta atitudinile locale.

Mai mult decât atât, în scrisoare este repetată ideea că platforma socială ar trebui să combată mai mult dezinformarea, de vreme ce Facebook a ajuns în prezent la 1.86 miliarde de utilizatori. Este curios de urmărit în ce direcţie se va mai dezvolta reţeaua socială Facebook şi dacă planurile pe care le are Mark Zuckerberg pentru utilizatori vor da sau nu roade.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...