Președintele Adunării Populare a Găgăuziei și-a dat demisia deoarece nu cunoaşte limba găgăuză

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Adunării Populare din Găgăuzia, Alexandr Tarnavsky, şi-a dat demisia pe motiv că nu cunoaşte limba găgăuză.

Acesta spune că pleacă din funcţie deoarece nu cunoaşte limba găgăuză, iar asta ar fi o încălcare a „postulatelor de bază” ale UTA Găgăuzia.

„Plec din acest post dintr-un singur motiv, nu posed limba găgăuză. Consider că Adunarea Populară din Găgăuzia trebuie să activeze în conformitate cu legea. Nu e corect să începi lucrul de la încălcarea postulatelor de bază. Sunt recunoscător pentru susținerea care mi-au acordat-o depurații și mi-aș fi dorit multe lucruri bune și utile pentru autonomie. Dar niciun fel de bune intenții nu trebuie să prevaleze legea”, a declarat Tarnavsky într-un material video apărut pe internet.

Funcționarul și-a exprimat convingerea că organul legislativ al autonomiei trebuie să fie condus de o persoană care cunoaște limba găgăuză, este patriot și își va menține împuternicirile în autonomie.

Acesta a zis că va susține decizia cu privire la candidatura, referitor la noul președinte al Adunării Populare, și a subliniat că va rămâne în echipa celor cu care împărtășește aceleași idei, din care face parte mulți ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...