Fiul fostului membru al Curţii de Conturi, Gheorghe Trocin, riscă 15 ani de puşcărie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a finalizat, la 15 februarie curent, urmărirea penală și a expediat spre examinare în fond în instanța de judecată cauza penală de învinuire a lui Sergiu Trocin, fiul fostului membru al Curţii de Conturi, Gheorghe Trocin, precum și a persoanei juridice gestionate de către acesta în scopul realizării intențiilor sale criminale, de comiterea a 5 capete de acuzare.

Acesta este acuzat de faptul că a însușit prin înșelăciune și abuz de încredere, mijloace bănești în sumă de circa 1 mln.lei. Victimele acestuia erau persoanele juridice specializate în comercializarea și exportul produselor agricole, cărora învinuitul le promitea livrarea unei anumite cantități de semințe de floarea soarelui și îi convingea să transfere mijloacele bănești pe contul întreprinderii pe care o gestiona, după care intrând în posesia banilor dispărea.

Totodată, învinuitului îi este incriminată și comiterea confecţionării și folosirii documentelor oficiale false, și spălării banilor în sumă de 200 000 lei, săvîrşită prin convertirea sau transferul bunurilor de către o persoană care ştie că acestea constituie venituri ilicite, în scopul de a tăinui sau de a deghiza originea ilicită a bunurilor.

În prezent învinuitul Trocin se află în stare de arest preventiv. Dacă va fi recunoscut vinovat acesta riscă o pedeapsă de până la 15 ani închisoare.

De menţionat că, Sergiu Trocin este con­dam­nat în Româ­nia la opt ani de închi­soare pentru apar­te­nenţa la o gru­pare infra­cţio­nală orga­ni­zată, pen­tru fals şi înşe­lă­ciune. Întrucât el nu a fost găsit în România, acesta a fost dat în cău­tare inter­na­ţio­nală de Poli­ţia Română.

Tânărul a fost condamnat la 8 ani de puşcărie într-un dosar în care figurează alte aproximativ 30 de persoane. Presa românească a numit acest caz „Caracatiţa moldovenească a ţigărilor de contrabandă”. Gruparea criminală, formată din cetăţeni moldoveni, arabi şi români, a pus pe roate o întreagă industrie de falsificare a ţigaretelor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...