Actualitate

MAE rus a acuzat serviciile secrete americane că l-au filat pe ambasadorul de la Washington

Potrivit lui Lavrov, serviciile de securitate absolut oficial, dar cu condiția anonimatului, au declarat reporterilor despre rutina de filare privind ambasadorul rus, despre activitatea sa și cu privire la conținutul rapoartelor fata de Moscova.

Lavrov a cerut să fie atrasa atenția asupra acțiunilor celor care „s-au dovedit de mult timp că încerca sa urmareasca orice eveniment din întreaga lume, inclusiv prin mijloace nu în întregime legale”.

Anterior, presa americană a scris că FBI-ul a inceput o anchetă împotriva fostului consilier prezidențial Michael Flynn, inclusiv pentru conversația sa cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak.

Flynn nu a negat faptul conversației, dar l-a mințit pe vicepreședintele american Mike Pence atunci cand a fost intrebat despre scopul conversației cu Kisliak.

În convorbirea care a avut loc cu o lună înainte de preluarea de catre Donald Trump a administratiei SUA, Flynn a discutat cu Kisliak despre sanctiunile impotriva Rusiei, dar nu a informat depre acest lucru și pe Pence. Pentru acest motiv, Flynn a demisionat pe 13 februarie. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *