Castel Mimi a fost premiat cu dublă medalie de aur la un concurs prestigios din Japonia

Cabernet-Sauvignon-Double-Gold

Castel Mimi a fost premiat cu medalie dublă de aur la prestigiosul concurs de vinuri Sakura din Japonia. Vinul Cabernet Sauvignon Reserve 2012 produs de Castel Mimi a fost apreciat cu dublă medalie de aur la Sakura 2017, cel mai mare concurs internațional de vinuri din Japonia.

SAKURA Japan Women’s Wine Awards s-a desfășurat în perioada 28 februarie – 1 ianuarie, în Tokyo. O particularitate inedită a concursului este că din juriu fac parte doar femei, în acest an peste 400 de experte făcând parte din juriu.

Castel Mimi a concurat alături de alte 4 212 de vinuri din 37 de țări.

“Vinul Castel Mimi a ieșit în evidență într-o concurență mare, alături de vinuri din toată lumea. Ne onorează acest rezultat, că am fost remarcați nu cu medalie de aur, ci cu medalie dublă de aur. Este o contribuție pentru imaginea Republicii Moldova, ca furnizor de vinuri de calitate”, a declarat Cristina Frolov, director Castel Mimi.

Sakura Contest

Ea a adăugat că după ce Castel Mimi a fost premiat cu dubla medalie de aur, întreprinderea a fost contactată de un mare importator japonez de vinuri, în vederea inițierii exporturilor de vinuri în Japonia. Castel Mimi este deja prezent cu exporturi pe piața asiatică, în Taiwan și China.

Vinul Cabernet Sauvignon Reserve 2012 a fost medaliat anterior cu aur și la prestigiosul concurs Mundus Vini.

Cabernet Sauvignon Reserve 2012 este un vin produs în ediție limitată, care debutează exploziv cu arome de struguri catifelați, vișine și cireșe. Spre final, vinul iradiază cu nuanțe intense de lemn de stejar și piper. Taninii dulci, atent modelați de oenolog, își fac apariția într-o textură unică, fascinantă, alături de o aciditate fructuoasă. Vinul este semnat de enologul Oleg Boboc, unul dintre cei mai reputați vinificatori din Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente