Vicepreședintele american Mike Pence, la Bruxelles: SUA vor consolidarea relației cu UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vicepreședintele american Mike Pence i-a spus luni șefei diplomației europene Federica Mogherini, la Bruxelles, că Administrația Trump caută mijloace de „consolidare a relației” cu Uniunea Europeană, transmite Reuters.

Președintele american Donald Trump a stârnit îngrijorare printre liderii din UE deoarece și-a exprimat sprjinul pentru decizia Marii Britanii de a părăsi blocul comunitar și a sugerat luna trecută că și alte state ar putea urma acest exemplu. Mike Pence s-a aflat în weekend în Germania, încercând să le ofere asigurări europenilor că Trump menține angajamentul SUA față de NATO, însă unii lideri din UE sunt în continuare sceptici.

La o întrevedere cu Federica Mogherini care a avut loc înainte de a se întâlni cu șefii Consiliului European, Comisiei Europene și NATO, Pence a spus că este „extrem de recunoscător pentru oportunitatea de a se afla în vizită (la Bruxelles) și de a explora mijloacele pentru a ne consolida relația cu Uniunea Europeană”.

Pence s-a întâlnit cu Mogherini la sediul Misiunii SUA la UE. Ultimul ambasador american la UE, care a fost demis de Trump imediat ce acesta a ajuns președinte, a atras atenția noii administrații să nu submineze deceniile de după război în care SUA au încurajat integrarea europeană și a spus că a sprijini Brexit-ul este o ‘prostie’.

Mogherini i-a transmis lui Pence că Uniunea Europeană și SUA au mult de lucrat împreună și că au început deja discuțiile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...