(video) Asta da anvelopă. Află cât cântăreşte şi ce diametru are cel mai nou pneu produs de Nokian

Inspirați de condițiile meteorologice extreme, specifice iernilor arctice, Nokian Tyres și Arctic Trucks, compania islandeză specializată în conversia vehiculelor cu tracțiune integrală, și-au unit forțele pentru a realiza Nokian Hakkapeliitta 44, o nouă anvelopă de iarnă destinată vehiculelor ce înfruntă cele mai aspre condiții de iarnă din lume.

În climatul arctic este esențial să te poți baza pe anvelopele mașinii pe care o conduci astfel încât sa nu îți periclitezi traseul prestabilit din cauza unei pene de cauciuc sau a unei porțiuni de teren impracticabil.

Vehiculele speciale Arctic Trucks sunt folosite, de exemplu, în expediții polare, astfel încât anvelopele cu care sunt echipate trebuie să îndeplinească și cele mai exigente cerințe.

Vezi şi: (video) Cum are loc vulcanizarea uneia dintre cele mai mari anvelope din lume

De aceea noua anvelopă Nokian Hakkapeliitta 44 tratează condițiile de iarnă cu seriozitate, fiind proiectată pentru a fi în elementul ei atunci când este expusă la condiții dificile de utilizare pe timp de iarnă.

Nokian Hakkapeliitta 44 este concepută special pentru vehiculele Arctic Trucks și excelează în aderență și durabilitate. Anvelopa cântărește aproximativ 70 kg, iar diametrul ei măsoară peste un metru.

În ciuda dimensiunii, anvelopa parcurge cu ușurință straturile generoase de zăpadă.

“Secțiunea din mijloc a profilului benzii de rulare prezintă unghiuri în V foarte ascuțite, optimizate pentru a curăța canelurile de zăpadă și zloată. Lățimea benzii de rulare, cât și volumul maxim interior de aer din anvelopă, garantează împreună rularea eficientă a acesteia chiar și pe o suprafață moale. Zăpada nu reprezintă o provocare pentru Nokian Hakkapeliitta 44”, asigură Kalle Kaivonen, Manager Cercetare şi Dezvoltare la Nokian Heavy Tyres.

Compusul special Nokian Tyres Polar Expedition, din care este realizată banda de rulare, îmbină aderența superioară în condiții de iarnă cu durabilitatea excelentă la temperaturi extrem de scăzute.

Anvelopei Nokian Hakkapeliitta 44 i se pot, de asemenea, monta crampoane, fiind prevăzută cu 172 de orificii special proiectate în acest scop.

Nokian Hakkapeliitta 44 este începutul unui nou capitol al colaborării dintre cei doi experți ai regiunii arctice. Anvelopa este disponibilă în dimensiunea LT475/70 R17 și este special concepută pentru vehiculele 4×4 din categoria heavy SUV, pregătite de Arctic Trucks.

Producția anvelopei va începe în următoarele luni.

Sursă: whattruck

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/