Atenție, șoferi! De astăzi, 20 februarie, vinieta poate fi procurată online sau la bancă

roadway-1

Începând de astăzi, 20  ianuarie 2017, șoferii cu mașinile înmatriculate în străinătate care vor să intre pe teritoriul Republicii Moldova pot procura vinieta online pe portalurile vinieta.gov.md, sau evinieta.gov.md. Serviciul este gratuit și disponibil începând cu ora 0:00. De asemenea, serviciul poate fi achitat la oricare filială a Moldova Agroindbank, numai că acolo se va percepe un comision de 7 lei, sau 1,5% din valoarea vinietei.

Menționăm că pe parcursul săptămânii trecute, la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a avut loc o ședință în care serviciul de procurare electronică a vinietei a fost testat chiar de ministrul Iurie Chirinciuc. Oficialul a vrut să se convingă personal că cele două portaluri de procurare online a vinietei vinieta.gov.md, sau evinieta.gov.md sunt funcționale. Așa că a simulat procurarea unui astfel de certificat. După ce a completat formularul de pe site și a  introdus datele cardului bancar, acesta a primit fișierul electronic care confirma efectuarea plății, dar și termenul pentru care a fost procurată vinieta. Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor a salutat eficacitatea noului serviciu și s-a arătat mulțumit că într-un termen foarte scurt a fost creat serviciu respectiv.

La ședință a fost prezent și directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie. Oficialul a dat asigurări că vameșii sunt pregătiți pentru a verifica șoferii dacă dețin sau nu vinieta și chiar vor fi instruiți cum activează noul serviciu. Verificarea confirmărilor care atestă achitarea vinietei va fi efectuată de către Serviciul Vamal doar la ieșirea din Republica Moldova, în timp ce pe teritoriul țării, această competență le revine Inspectoratului Național de Patrulare, dar  și echipelor mobile ale Serviciului Vamal.

Amintim că începând cu 1 aprilie 2017, competența de colectare a taxei pentru vinietă revine Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.  Menționăm că până la ora 10:00, peste 60 de persoane au procurat vinieta prin noul sistem.

Preţul vinietei este:

Perioada, zile      Taxa, euro

7                           4

15                          8

30                         16

90                         45

180                       85

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente