Atac asupra patrimoniului capitalei: Primăria Chișinău urmează să rămână fără 500 terenuri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primăria Chișinău riscă să fie păgubită de către Agenția Proprietății Publice (APP) a Ministerului Economiei a Republicii Moldova. Astfel, APP a inițiat exproprierea ilicită a circa 500 de terenuri din fondul funciar municipal, aferente obiectivelor private și, de asemenea, de mai multe terenuri, proprietate privată care au fost neetatizate anterior, prin decizii ale Consiliului municipal Chișinău. Asta se arată într-un comunicat pe site-ul primăriei Chișinău.

De cealaltă parte, Agenția Proprietății Publice a depus în instanța de judecată cereri de anulare a drepturilor anterior înregistrate în Registrul bunurilor imobile, inclusiv drepturi de proprietate a municipalității și proprietate privată a persoanelor fizice și juridice.

Primăria municipiului Chișinău a expediat mai multe sesizări în acest sens factorilor de decizie ai autorităților publice centrale, inclusiv Prim-Ministrului și Parlamentului Republicii Moldova, Ministerului Economiei al Republicii Moldova, însă, deocamdată, au rămas fără răspuns.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...