WikiLeaks: Spionii CIA au fost infiltraţi în toate partidele din Franţa la alegerile din 2012

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Toate partidele importante din Franţa au fost vizate de infiltrări ale agenţilor CIA în contextul alegerilor prezidenţiale din această ţară din 2012, conform unui document făcut public de WikiLeaks.

Principalele ţinte au fost Partidul Socialist, Frontul Naţional şi Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP), împreună cu actualul preşedinte al Franţei, Francois Hollande, fostul preşedinte Nicolas Sarkozy şi candidatul de extremă dreapta la următoarele alegeri prezidenţiale, Marine Le Pen, se precizează pe site-ul WikiLeaks.

CIA a apreciat că preşedintele Sarkozy nu are asigurată realegerea. În privinţa partidului acestuia, UMP, spionii americani au fost însărcinaţi cu misiunea de a obţine „planurile electorale strategice” şi de a colecta informaţii din interiorul partidului, cum ar fi despre alianţele şi dezbinările de la nivelul elitei.

Agenţii CIA au primit misiuni similare şi în privinţa partidelor de opoziţie şi a celorlalţi candidaţi. În plus, au avut sarcina de a obţine informaţii despre atitudinea acestora faţă de Statele Unite şi de criza economică din Uniunea Europeană, precum şi despre finanţarea partidelor şi a candidaţilor.

CIA a refuzat să comenteze pe marginea publicării documentului, în timp ce WikiLeaks nu a dorit să facă dezvăluiri cu privire la provenienţa sa, precizând însă ca este autentic, a relatat Associated Press.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...