Patru nord-coreeni căutaţi pentru asasinarea lui Kim Jong-Nam

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Patru cetăţeni din Coreea de Nord sunt căutaţi de autorităţile malaeziene care anchetează asasinarea fratelui vitreg al liderului de la Phenian, a anunţat duminică Poliţia locală, potrivit Reuters.

Cei patru sunt suspectaţi de implicare în uciderea lui Kim Jong-Nam, care a fost luni victima unui atac mortal produs pe aeroportul din Kuala Lumpur.

Ei ar fi părăsit Malaezia chiar în ziua în care a avut loc atacul, nu deţineau paşapoarte diplomatice şi nu se poate stabili dacă au legături cu regimul de la Phenian, mai spun sursele citate.

„Pot confirma că au părăsit ţara în aceeaşi zi în care a avut loc incidentul. Cei patru deţin paşapoarte normale, nu diplomatice. Vrem să îi prindem. Cooperăm cu Interpol şi avem o înţelegere bilaterală cu ţara implicată, aşa că vom folosi aceste contacte ca să îi capturăm pe cei implicaţi”, a declarat Noor Rashid Ismail, inspector-general adjunct în cadrul Poliţiei din Malaezia, potrivit Reuters.

Anchetatorii nu au reuşit încă să afle cu exactitate cauza morţii şi au anunţat că aşteaptă încă rezultatele testelor toxicologice şi patologice. De asemenea, încearcă să convingă rudele cele mai apropiate ale lui Kim Jong-Nam să le acorde asistenţă în cadrul anchetei.

„Cadavrul trebuie identificat, iar cea mai potrivită persoană pentru acest demers este ruda cea mai apropiată. Vom efectua apoi noi verificări folosind metode ştiinţifice. Este foarte important pentru noi ca rudele apropiate să vină să ne ajute în demersurile legale pentru identificare”, a afirmat Noor Rashid Ismail.

Rudele au la dispoziţie două săptămâni ca să ceară să le fie predat trupul neînsufleţit.

În total, cinci suspecţi se află în detenţie, fiind bănuiţi de implicare în asasinat. Este vorba despre un nord-coreean, trei femei originare din Indonezia şi Vietnam şi de un malaezian.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...