(VIDEO) Mitinguri anticorupţie, după model românesc, şi la Paris

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Câteva mii de oameni s-au adunat în mai multe oraşe din Franţa, pentru a denunţa corupţia clasei politice. Protestul vine pe fondul numeroaselor scadaluri de corupţie care zguduie şi clasa politică franceză.

Aproape 6.000 de persoane au anunţat, pe Facebook, că vor participa la protestul din capitala Franţei şi 28.000 sunt interesaţi de eveniment.

Sute de oameni s-au adunat duminică după-amiază în Place de la Republique din Paris pentru un „miting împotriva politicienilor corupţi”, scrie adevarul.ro.

„Toţi cei care cred că nu este tolerabil să fim guvernaţi de oameni care fac opusul a ceea ce ar trebui să apere, să ne adunăm şi să ne exprimam!”, îndeamnă organizatorii.

„Nu suntem singurii care ne facem auziţi, România, printre alţii, oferă un exemplu serios în acest moment”, se mai arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

„Împreună suntem creativi, rezistăm şi vom propune idei care corespund voinţei noastre”, mai arată organizatorii. Protestul vine pe fondul numeroaselor scadaluri de corupţie care zguduie şi clasa politică franceză. A început cu fostul ministru de Finanţe Jerome Cahuzac, a continuat cu Nicolas Sarkozy, Marine Le Pen, Christine Lagarde (fost ministru, actual şef al FMI) şi candidatul la preşedinţia Franţei, Francois Fillon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...