Carnavalul de la Veneția 2017: Zborul Îngerului marchează începerea festivităților

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Purtând măști și costume de epocă, zeci de mii de persoane s-au înghesuit duminică în Piața San Marco din Veneția pentru a asista la tradiționalul „Zbor al îngerului”, care marchează începerea festivităților Carnavalului desfășurat în perioada 18 – 28 februarie, relatează AFP.

Acțiunea care anunță în mod tradițional începutul Carnavalului de la Veneția este „Zborul îngerului” lansat din turnul clopotniței Bazilicii San Marco, o tradiție foarte veche ce adună o mulțime impresionantă de oameni în Piața San Marco.

Claudia Marchiori, care a întruchipat personajul îngerului, s-a lansat din clopotniță legată de o sfoară suspendată la 80 de metri înălțime de unde a planat deasupra mulțimii, dând startul unuia dintre cele mai celebre Carnavaluri din lume.

Îmbrăcată cu o rochie purpurie și cu aripile de culoare aurie, cea aleasă anul acesta pentru a întruchipa personajul îngerului a împrăștiat asupra mulțimii paiete și confetti în timpul zborului care s-a făcut pe ritmurile piesei Wicked Game.

Marele start al Carnavalului de la Veneția a fost dat la 11 februarie, cu un grandios spectacol acvatic muzical.

Carnavalul, care se va încheia la 28 februarie, a fost înființat în 1162, a doua zi după o victorie militară. Căzut în desuetudine de-a lungul anilor, gloria sa a fost restabilită de municipalitate în 1980. Măștile conferă unicitate carnavalului, în același fel în care gondolele conferă aerul de poveste Veneției.

Măștile reprezentând personaje din commedia dell’arte sau măștile sinistre, măștile colorate și strălucitoare, costumele de epocă, muzica viorilor, sălile de bal și focurile de artificii fac din acest eveniment unul cu totul aparte.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...