Italia: Fostul premier Matteo Renzi a demisionat de la conducerea Partidului Democrat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul premier italian Matteo Renzi a demisionat duminică din funcția de președinte al Partidului Democrat (PD), aflat la guvernare, însă a lăsat ușa deschisă pentru o potențială revenire în post, informează DPA.

El și-a înaintat oficial demisia în timpul unei conferințe a partidului care a avut loc duminică, însă a spus de asemenea că nimic nu îl poate opri să încerce să ocupe din nou acest post la un moment dat.

Renzi a demisionat din funcția de prim-ministru în decembrie, după ce un referendum pe care l-a susținut privind reforma constituțională a fost respins. Totuși, partidul său rămâne în fruntea guvernului, și au apărut tot mai multe speculații că tânărul politician intenționează să revină în politica națională la un moment dat, agerpres.ro.

Demisia sa a fost transmisă cu mult timp înainte și se presupune că el ar putea fi reales în post la un viitor congres al partidului, ceea ce i-ar putea deschide calea să candideze pentru funcția de premier la alegerile așteptate a avea loc în 2018.

El a făcut apel duminică la Partidului Democrat, de orientare social-democrată, să rămână sincer cu el însuși.

„Din afară, ei cred că o luăm razna. Astăzi, discutăm, însă după asta pornim la drum”, a declarat Renzi.

Totuși, partidul a fost afectat de neînțelegeri interne de la lupta pierdută la referendum, aripa de stânga amenințând cu desprinderea și cu formarea propriului grup.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...