(GRAFIC) Toate telefoanele Nokia produse în 35 de ani de companie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Nokia are o istorie îndelungată în ceea ce privește telefoanele mobile, iar acum putem vedea câte modele au produs de-a lungul anilor.

Compania Nokia a fost fondată în 1865, fiind inițial o fabrică de procesare a lemnului în plăci. Finlandezii au avut mai multe domenii de activitate de-a lungul timpului, succesul fiind înregistrat în domeniul de telefonie mobilă.

Bazele diviziei de telefonie mobilă au fost puse în 1979, atunci când Nokia și Salora, un producător de televizoare, au creat Mobira. În 1981, Nordic Mobile Telephone a fost lansată, aceasta fiind prima rețea de telefonie mobilă și prima care a oferit servicii de roaming internațional.

Primul telefon al Mobira a fost lansat în 1982, purtând numele de Mobira Senator, acesta fiind considerat primul telefon mobil al Nokia. La acea vreme, însă, compania nu avea un interes real pentru telefoane mobile, fiind considerate de către directori mai degrabă gadget-uri desprinse din filmele cu James Bond.

De-abia în 1990, compania a avut posibilitatea de a se concentra strict pe sectorul de telecomunicații. Între 1982 și până în prezent, Nokia a produs sute de modele de telefoane, pe care le puteți vedea în graficul de mai jos. Acesta conține toate modelele produse de companie până în anul 2006, fără să includă și dispozitivele create sub patronajul celor de la Microsoft. Apar, însă, toate telefoanele de care ne amintim cu drag, în special Nokia 3310, arată boingboing.net.
262

În prezent, HMD Global, cei ce dețin brandul finlandez de telefonie mobilă, au înțeles că abordarea celor de la Microsoft a fost una greșită, iar acum încearcă să reintre pe piață cu telefoane cu Android. Aceștia au lansat deja un astfel de dispozitiv, urmând ca altele să fie dezvăluite la MWC 2017 și pe parcursul anului. Rămâne de văzut cât de mult vor reuși să câștige din piață, având în vedere că numele a fost eclipsat deja de multe alte branduri, considerate inferioare sau chiar inexistente acum 10 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...