Șanse mari ca Messi să părăsească Barcelona; City oferă 117 milioane de euro

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Manchester City e gata să forţeze transferul cvintuplului câştigător al „Balonului de Aur”, Lionel Messi.

Presa engleză susţine că transferul starului Barcelonei este prioritatea numărul 1 a lui City pentru vara acestui an.

Messi mai are contract doar un an şi jumătate cu Barca şi nu a ajuns încă la o înţelegere cu gruparea blaugrana în privinţa prelungirii înţelegerii.

Dacă nu vor reuşi să-i extindă contractul până în vară, catalanii riscă să-l piardă gratis pe argentinian, iar Manchester City mizează pe acest lucru pentru a face o ofertă la finalul actualului sezon.

117 milioane de euro este oferta pe care City vrea să o facă pentru Lionel Messi. căruia i-au pregătit şi un salariu superior celui de pe Camp Nou.

30,5 milioane de euro pe an ar urma să câştige la Manchester City sud-americanul, care câştigă 24 de milioane de euro anual la Barcelona.

Şansa de a colabora din nou cu fostul său antrenor de la Barca, Pep Guardiola, care mai are contract până în 2019 cu City, l-ar putea convinge pe Messi să accepte oferta englezilor.

Englezii mizează şi pe eşecul categoric al Barcelonei din optimile Ligii Campionilor, 0-4 cu PSG, care l-ar determina pe Messi să-şi dorească o nouă provocare.

Lionel Messi (29 de ani) e singurul dintre starurile Barcelonei care nu a acceptat oferta de prelungire a contractului cu campioana Spaniei. Luis Suarez şi Neymar şi-au extins în ultima jumătate de an înţelegerile cu catalanii.

Messi se află la Barcelona încă din 2001, când avea numai 14 ani, şi a debutat în 2004 pentru prima echipă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...