Studenții basarabeni organizează cel mai mare festival cultural basarabean la Timișoara. Iată cum îi poți ajuta

1510482_746123915407934_1861990989_n
Foto: Facebook: Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei” la Timișoara

Organizația de studenți basarabeni din Timișoara plănuiește organizarea Festivalului cultural „Zilele Basarabiei”. Evenimentul este la a XVII-a ediție și are un impact puternic în rândul publicului din România și Republica Moldova. Potrivit organizatorilor, acesta este înscris în agenda culturală a Timișoarei și se numără printre marile acțiuni culturale ale orașului.

În ediția din acest an, membrii organizației planifică desfăşurarea festivalului în perioada 25 martie 2017 – 27 martie 2017. În program nu vor lipsi târgul meşterilor populari din R. Moldova şi al studenţilor artizani ce îşi fac studiile în România, proiecțiile de film basarabean, spectacole de teatru, flash-mobul care va implica dansatori populari şi alte activităţi ce vor contribui la afirmarea culturii româneşti din Republica Moldova, la Timişoara.

„Însă, din cauza faptului că nu avem nici o linie de finanţare deschisă la care să apelăm, şi pentru că suntem o organizaţie non-profit, apelăm la ajutorul vostru, al oamenilor, pentru a colecta suma de bani necesară pentru organizarea acestui eveniment. Doar prin susţinerea voastră va fi posibilă organizarea festivalului şi afirmarea noastră, a basarabenilor şi a culturii noastre, la Timişoara”, spun tinerii în mesajul lansat pe platforma de crowdfunding Guvern24.md, acolo unde puteți contribui și voi cu o donație.

„Proiectul a luat naștere ca necesitate obiectivă a studenților basarabeni de a se afirma pe plan cultural, artistic, civic și organizațional în spațiul social românesc”, mai spun organizatorii. „Scopul acestui proiect este promovarea identității naționale în rândul românilor de pretutindeni prin valorile culturale. În acest sens, festivalul reunește anual zeci de studenți și personalități notorii din domeniul culturii, din ambele țări deopotrivă.”

Mai jos puteți vedea cum s-a desfășurat ediția a XV-a:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente