Armata Chinei a crescut spectaculos şi s-a modernizat – a ajuns din urmă statele occidentale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

China începe să devină o super-putere şi în ceea ce priveşte armata. A investit mult, iar rezultatele se văd deja. Astfel, armata Chinei a ajuns să numere la fel de mulţi membri precum cea din ţările occidentale, arată un raport al International Institute for Strategic Studies.

China a investit mai ales în ceea ce priveşte forţele aeriene, unde se poate compara deja cu SUA şi cu alţi aliaţi ai acesteia, se arată în raportul citat de Business Insider.

China are propriile avioane de luptă, J-20 şi J-31, „realizate, în parte, cu ajutorul unor detalii tehnice furate de la aparate precum F-22 sau F-35″, se mai arată în raport.

China pare să-şi fi schimbat strategia şi nu mai încearcă să imite tehnologia rusească, ci investeşte în dezvoltare şi cercetare. Marina militară din China e deja evoluată, având, printre altele, 13 distrugătoare, se mai arată în raport.

Şi în urmă cu doi ani presa observa cum China se înarmează până în dinţi, întrebându-se dacă astfel de investiţii sunt normale sau ne putem aştepta la o ameninţare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...