Nereguli! Agenții economici continuă să livreze produse de calitate precară în grădinițe

16830372_760809234077967_1383743223_n
Foto: cspchisinau.md

Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chişinău atenționează că agenţii economici continuă să livreze produse de calitate proastă în grădiniţe. Un astfel de caz a fost înregistrat vineri, 17 februarie, în comuna Tohatin, unde a fost livrat pește care la decongelare s-a dovedit că are consistență moale.

Centrul de Sănătate Publică a fost alertat de către reprezentanţii administraţiei publice locale din com. Tohatin în vederea livrării de produse alterate în grădiniţă. Este vorba de peşte congelat, livrat de un agent economic la 15 februarie. Deoarece grădiniţa dispune de spaţiu de depozitare a produselor congelate, abia azi, la decongelare, s-a constatat că produsul are consistență moale. Directoarea instituţiei a anunţat agentul economic, care, în aceeaşi zi, a pus la dispoziţie o altă partidă, însă, la decongelare, rezultatul a fost acelaşi.

La faţa locului, s-a deplasat o echipă de specialişti ai CSP municipiul Chişinău, pentru a stabili toate circumstanţele şi a lua atitudine în acest caz. Deocamdată, au fost prelevate probe pentru investigaţii microbiologice şi parazitologice.

Autoritățile municipale menționează că din acest produs nu au fost preparate bucate, iar meniul a fost modificat, astfel că în loc de pește, copiii au servit ou fiert.

Instituția mai adaugă că este regretabil că unii agenţi economici continuă să livreze produse alimentare, cu încălcări crase ale normelor în vigoare, dar şi ale moralităţii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente