Moscova avertizează NATO că îşi va apăra interesele în zona Mării Negre

Rusia va lua toate măsurile necesare pentru protejarea intereselor în zona Mării Negre, a declarat ambasadorul rus la NATO, Aleksandr Gruşko, după anunţul Alianţei Nord-Atlantice privind consolidarea prezenţei militare în regiune, transmite mediafax.ro.

“Rusia analizează cu atenţie toate deciziile NATO. Fără îndoială, vom lua toate măsurile necesare pentru a proteja interesele naţionale ruse în regiune”, a avertizat Gruşko, ambasadorul Rusiei la NATO.

Amintim că joi, 16 februarie, Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, a anunţat suplimentarea prezenţei militare în zona Mării Negre. Potrivit oficialului, scopul măsurilor din Europa de Est este pur defensiv.

Cu toate acestea, Ruslan Balbek, un membru al Dumei de Stat reprezentând circumscripţia Crimeea, a avertizat Alianţa Nord-Atlantică să înceteze “actele de intimidare” în Marea Neagră.

“Stoltenberg ştie perfect că este inutil să intimidezi Rusia în Marea Neagră; a provoca a doua putere militară a lumii pentru a o atrage într-un confliuct armat nu este cea mai bună idee. Chiar dacă apele Mării Negre sunt internaţionale, cred că ar fi bine să nu fie agitate”, a afirmat deputatul rus.

Absolventă de Jurnalism (Iași, 2015), își face masteratul în domeniul industriilor creative (Suedia, 2017).

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.