Echipament modern pentru experții criminaliști, oferit de Uniunea Europeană// FOTO

Pe 17 februarie 2017 a avut loc prezentarea echipamentului donat de Uniunea Europeană pentru experții criminaliști ai Inspectoratului General de Poliție.

Echipamentul este folosit pentru analiza cât mai exactă și rapidă a diferitor probe din domeniile: dactiloscopic, trasologic și balistic. Cu ajutorul acestora, este posibilă analiza tehnică avansată a documentelor și analiza chimică a obiectelor infracțiunilor.

Centrul tehnico-criminalistic şi expertiză al IGP dispune şi de utilaj modern de identificare rapidă şi exactă a amprentelor. Datorită noului echipament, în 2016 au fost efectuate în jur de 6 mii de expertize şi au fost identificaţi aproape 300 de infractori.

“Noi ne dorim rezultate concrete și tangibile în urma acestor acțiuni. Acest laborator o să aducă toate investigațiile criminalistice la un nivel mai nou și mai modern”, a declarat șeful Delegației UE în Moldova, Pirkka Tapiola.

Echipamentul a fost donat în cadrul proiectului Suport pentru Guvernul Republicii Moldova privind consolidarea capacităților laboratoarelor criminalistice ale Ministerului Afacerilor Interne”, implementat în colaborare cu Guvernul RM. Valoarea investițiilor se ridică la 4.5 milioane de euro, dintre care 20% au fost alocați de către Guvern.

Absolventă de Jurnalism (Iași, 2015), își face masteratul în domeniul industriilor creative (Suedia, 2017).

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.