Poliţist din Ungheni, reţinut! A obligat un minor să intre în iaz, să înoate și să scoată plasele cu peste

Un angajat al Inspectoratului de poliție Ungheni a fost reţinut pentru fapte de tortură în privința unui minor. Omul legii a umilit un tânăr, pe care l-a bănuit că a furat pește dintr-un iaz situat în satul Grăseni, raionul Ungheni. Drept urmare, o perioadă de timp băiatul a avut nevoie de îngrijiri medicale.

În cadrul urmăririi penale, s-a stabilit că incidentul a avut loc pe 21 septembrie 2016, când angajatul Inspectoratului de poliție Ungheni, aflându-se în exercitarea funcțiilor de serviciu, a bănuit că minorul ar fi sustras pește din iazul din Grăseni. Pentru a obține de la el informații și ca acela să-şi recunoască vina, a obligat tânărul să urce în automobilul său și împreună au plecat la iazul de unde bănuia că minorul a sustras peștele.

Acolo, deși temperatura aerului era scăzută, fiind și un vânt puternic, polițistul l-a obligat să intre în iaz, să înoate și să scoată plasele cu peste.

De asemenea, angajatul Inspectoratului de Poliție Ungheni, în prezența a mai multor persoane, l-a obligat pe minor să-și recunoasca vina, amenințându-l că în caz contrar va fi maltratat fizic și va fi privat de libertate.

Totodată, omul legii l-a umilit cu cuvinte necenzurate, cauzându-i suferințe fizice și psihice. Acțiunile date au avut urmări nefaste asupra sănătății și psihicului minorului, care pentru o perioadă de timp a avut nevoie de îngrijiri medicale.

De asemenea, din informația pe care o dețin procurorii PCCOCS s-a stabilit că angajatul Inspectoratului de poliție Ungheni a avut mai multe cauze penale pornite în privința sa, care ulterior au fost clasate, procurorii urmând să verifice circumstanțele acestora.

Sancțiunea articolului de care este bănuit, prevede o pedeapsă cu închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.