Datele finale ale recensământului din 2014 vor fi publicate la 31 martie

8412F233-72D9-4FC1-92CC-66CC444A6E01_w1023_r1_s

Datele finale ale Recensământului populației și locuințelor din anul 2014 vor fi făcute publice la 31 martie. Despre aceasta a reiterat directorul general al Biroului Național de Statistică, Vitalie Valcov, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă în care a prezentat raportul de activitate al instituției, transmite IPN.

Vitalie Valcov a menționat că în anul 2016 a fost reluată activitatea de prelucrare a datelor recensământului, iar până în luna octombrie au fost introduse 4,2 milioane de chestionare. „Acum se lucrează intens pentru finalizarea bazei de date pentru a prezenta până pe 31 martie datele finale privind Recensământul populației și locuințelor din anul 2014”, a spus Vitalie Valcov.

Directorul BNS a mai menționat că instituția se confruntă cu acces insuficient la datele administrative pentru utilizarea acestora în scopuri statistice, fapt ce afectează calitatea, acoperirea și reprezentativitatea datelor statistice. O problemă menționată este și flexibilitatea redusă a sistemului de management a resurselor umane și creșterea fluctuației cadrelor în cadrul Biroului Național de Statistică. Ponderea tinerilor angajați la BNS rămâne mică – 17%.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente