Primăria Chişinău anunţă: atac fără precedent asupra patrimoniului capitalei

Primăria municipiului Chişinău a anunţat vineri, 17 februarie, opinia publică despre faptul că municipalitatea ar fi fost fost păgubită de către Agenția Proprietății Publice a Ministerului Economiei.

Potrivit Primăriei, este vorba despre exproprierea ilicită, de 500 de terenuri din fondul funciar municipal, aferente obiectivelor private și, de asemenea, de mai multe terenuri, proprietate privată care au fost de-etatizate anterior, prin decizii ale Consiliului municipal Chișinău.

Municipalitatea menționează că terenurile publice de pe teritoriul municipiului Chișinău sunt proprietatea autorității publice locale și nicidecum a altei instituții, iar aceste fapt este prevăzut de Constituție și de Codul Funciar, precum și de alte acte legislative.

De cealaltă parte, Agenția Proprietății Publice a depus în instanța de judecată cereri de anulare a drepturilor anterior înregistrate în Registrul bunurilor imobile, inclusiv drepturi de proprietate a municipalității și proprietate privată a persoanelor fizice și juridice.

 Primăria municipiului Chișinău a expediat mai multe sesizări în acest sens factorilor de decizie ai autorităților publice centrale, inclusiv prim-ministrului și Parlamentului Republicii Moldova, Ministerului Economiei al Republicii Moldova, însă, deocamdată, au rămas fără răspuns.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.