(video) Marauder AMG – o barcă foarte rapidă, împinsă pe valuri de 3100 de CP

Companiile Mercedes-AMG şi Cigarette Racing au construit cu ocazia a 50 de ani împliniţi de AMG şi 10 ani de colaborare, o barcă cu motor foarte rapidă, făcută în stilul celui mai hardcore coupe de serie AMG GT R.

Nava măsoară 15 metri lungime, are două motoare cu o putere totală care poate depăşi 3.000 de cai şi a fost numită Marauder AMG.

Vezi şi: (foto) Mercedes-Benz a construit un iaht cu motor cu 960 de cai putere

Abarcaţiunea este pusă în mişcare de două motoare V8 twin-turbo produse de Mercury Racing. Agregatele de 9.0 litri fiecare, produc câte 1.350 cai putere dacă sunt alimentate cu benzină cu cifră octanică 91.

În acelaşi timp, dacă este folosit un carburant pentru curse, puterea creşte până la 1.550 de cai. Caracteristicile dinamice nu au fost anunţate cu părere de rău.

O caracteristică interesantă a bărcii este designul său exterior. Deasupra unei “caroserii” din carbon ies în evidenţă două logouri mari AMG şi câteva linii de culoare verde în stilul celei în care este vopsit coupeul Mercedes-AMG GT R.

Vezi şi: (foto/video) Premieră la Goodwood: Mercedes-AMG GT R

În “habitaclu” se ascund cinci scaune sport tapiţate cu piele bi-coloră şi cu logouri AMG. De asemenea la interior sunt folosite inserţii de culoare verde.

Cât costă o astfel de minunăţie, fiind al cincilea proiect comun al Mercedes-AMG şi Cigarette Racing, nu s-a menţionat.

Cmentariile sunt închise