Caz incredibil în sportul românesc: Unul dintre sportivii testaţi pozitiv şi-a procurat Meldonium din Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Caz incredibil în sportul românesc. Unul dintre sportivii testaţi pozitiv, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio, şi-a procurat Meldonium din Republica Moldova.

Deşi, meldonium este o substanţă interzisă în Europa, este interzisă în Ametica, este interzisă la comercializare în România, medicamentul a pătruns la o scară largă în România, prin intermediul moldovenilor.

„Unul din sportivi, dar nu de la kaiac-canoe, ne-a spus că l-a luat din piaţă, de la moldoveni. Ca să te duci tu, sportiv, să-l iei de la moldoveni din piaţă… Ai în jurul tău personal asistent, Agenţia desfăşoară activităţi educative de informare, de prevenire şi nu puţine”, a fost dezvăluirea făcută de preşedintele Agenţiei Naţionale AntiDoping , Graţiela Vâjâială la ProSport.

Meldoniumul a ajuns de la ruşi şi în România. Şi nu de ieri, ci de câţiva ani buni, după cum a susţinut Graţiela Vâjâială. „Unii au spus că îl iau din 2012, alţii din 2011, din 2014, declaraţiile au fost în mod diferit. Nu mă refer aici numai la kaiac, am avut declaraţii şi de la alţi sportivi când am început să facem investigaţiile”.

Mulţi sportivi români au utilizat Meldonium de câţiva ani, dar au „uitat” să-l treacă pe formulare de control antidoping atunci când au fost testaţi. Este greu însă de crezut că sportivii au consumat Meldonium de capul lor la o scară atât de largă, spune preşedintele Agenţiei Naţionale AntiDoping.

„Din investigaţiile noastre la lotul de kaiac, a reieşit că unul dintre sportivi l-a recomandat şi el îl procura din Repepublica Moldova. Cred însă că sursa principală este o filieră care aduce aceste produse din Moldova”, a susţinut preşedintele ANAD


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...