Dodon, pentru presa rusă: „Moldovenii vor să fiu al 2-lea Putin”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Igor Dodon încearcă să-şi facă imagine bună în faţa ruşilor, dar nu uită nici de imaginea moldovenilor, pe care o „lustruieşte” folosindu-se de numele preşedintelui rus Vladimir Putin.

În cadrul unui interviu pentru „Rossia24″, şeful statului a transmis că moldovenii îşi doresc un preşedinte precum este Vladimir Putin, iar în cazul unor alegeri parlamentare acesta ar primi vot de încredere din partea a 60 – 70% dintre moldoveni.

„Cei care şi-au dat votul pentru mine, au aşteptări mari. Spre exemplu, gândesc că dacă am câştigat alegerilor, voi fi al 2-lea Putin. Oamenii îl doresc pe Putin în Moldova. Dacă astăzi ar fi fost organizate alegeri parlamentare, cu participarea lui Vladimir Putin, 60 – 70% dintre moldoveni şi-ar fi dat votul pentru el. Moldovenii vor o putere verticală puternică”, a transmis şeful statului.

Totuşi, Dodon mai spune că moldovenii ar trebui să se informeze despre competenţele preşedintelui, deoarece acesta nu deţine puterea în stat, în aceste condiţii, existând riscul ca unii votanţi să fie dezamăgiţi.

„În condiţiile în care avem Guvernul şi Parlamentul nu voi putea să construiesc o putere verticală. Trebuie să vedem competenţele preşedintelui, pentru a nu fi dezamăgiţi”, a mai transmis şeful statului.

Președintele rus Vladimir Putin este cel mai apreciat politician de către cetățenii moldoveni, arată datele ultimului Baromentru al Opiniei Publice, din octombrie 2016.

Astfel, peste 66% dintre cetățenii Republicii Moldova au încredere în liderul de la Kremlin. Este interesant că față de barometrul din luna aprilie, încrederea în președintele rus a crescut cu peste 5%.

Putin este lider detașat în acest clasament, el fiind urmat la mare distanță de cancelarul german Angel Merkel, cu un rating de 28%. Cel mai prost stă președintele ucrainean Petro Poroșenko, care adună sub 10% încredere.
Cattura10
Sondajul a fost realizat în perioada 6-16 octombrie pe un eșantion de 1109 persoane și are o marjă de eroare de 3%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...