(VIDEO) Noua aplicație IBM de vreme probabilă nu necesită internet

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Printr-o combinație de tehnologii creative, cei de la IBM au reușit să creeze o aplicație de vreme probabilă care nu are nevoie de internet pentru actualizări.

În majoritatea cazurilor, consultați o aplicație de vreme probabilă pentru a afla dacă trebuie să vă luați o umbrelă sau o geacă mai groasă în deplasare. În funcție de gravitatea evenimentelor meteorologice, aceeași aplicație ar putea facilita salvarea de vieți omenești prin oferirea de informații de urgență. În mod tradițional însă, livrarea respectivelor informații necesită o conexiune de date. Se pare că există totuși o soluție prin care aceleași date aparent vitale pot fi livrate și fără internet, scrie playteh.ro.

Soluția la problema conexiunilor slable sau inexistente la internet pentru o aplicație de vreme a fost implementată de cei de la IBM într-o aplicație de Android. Realizată în colaborare cu Weather Channel, aplicația va fi lansată în curând, conform comunicatului de presă publicat pe site-ul IBM.

Ideea care stă la baza realizării unei aplicații care preia date din eter fără internet poartă numele de mesh network. Se referă la o rețea care se creează între smartphone-uri prin intermediul conectivității Wi-Fi și Bluetooth. Practic, un volum infim de date ajunge să fie pasat de la un telefon la altul până ajunge la destinatar, fără ca acesta din urmă să apeleze la proceduri complicate.

Noua aplicație de vreme probabilă a IBM va fi lansată inițial în Africa, Asia și America Latină. Valoarea inițială a download-ului este de doar 3,2MB, pentru a nu mări inutil factura celor care au o conexiune la internet foarte scumpă sau cu un trafic infim inclus. Informațiile de vreme vor fi păstrate în aparat până la 24 de ore după ce au fost descărcate și rămâne la latitudinea utilizatorului dacă optează pentru actualizări prin date celulare sau doar Wi-Fi. Oficialii IBM au ținut să menționeze că noul progrămel va avea un impact infim asupra bateriilor chiar dacă va servi date celor din jur.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...