Tinerii sunt îndemnați să-și valorifice potențialul și să se alăture Poliției în activitatea de voluntariat

tineri
Foto: igp.gov.md

În scopul promovării apropierii Poliţiei de comunitate, inclusiv a dezvoltării principiilor activităţii poliţieneşti comunitare, la începutul lunii decembrie a anului trecut, Inspectoratul General al Poliției a lansat Voluntariatul în Poliție.

În acest context, Poliția lansează o Campanie cu genericul „Valorifică-ți potențialul, alătură-te Poliției!”, care are drept scop informarea cetățenilor, în special a studenților instituțiilor de învățământ superior din țară privind posibilitățile de care dispun în activitatea de voluntariat și beneficiile calitatății de voluntar atât pentru sine cât și pentru societate.

Angajații Direcției generale securitate publică din cadrul IGP, au organizat deja o întrunire cu Senatul studențesc al Universității Tehnice din Moldova. Prin urmare, 50 de studenți au fost familiarizați cu activitatea și structura Poliției, mecanismele noi de lucru, activitatea polițienească comunitară, precum și domeniile în care se pot regăsi în calitate de voluntari ai Poliției.

Angajații Poliției le-au adus la cunoștință tinerilor, diverse exemple de suport pe care pot să le ofere Poliției, contribuind la elaborarea și distribuirea pliantelor informative de prevenire a anumitor genuri de contravenții și infracțiuni în rândul populației, implicarea în organizarea și desfășurarea întrunirilor cu membrii comunității, a campaniilor de informare, organizate de Poliție, etc.

La rândul lor, studenții au fost receptivi și s-au arătat cointeresați de a se implica în calitate de voluntari, intervenind cu propuneri și idei creative de cooperare.

De menționat că, în această perioadă, deja 30 de persoane au manifestat interes pentru această activitate, dedicându-și timpul liber și participând în 96 acțiuni de sensibilizare și informare, manifestate prin repartizarea pliantelor, dialog cu cetățenii, dar și constituind un suport considerabil la crearea sectoarelor din cadrul proiectului „Supraveghere de Vecinătate”.

Inspectoratul General al Poliției îndeamnă persoanele care doresc să-şi dedice timpul, experienţa, talentul, energia şi abilităţile în folosul comunităţii, să se alăture Poliției pentru crearea unui viitor mai sigur al întregii societăţi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente