Ministrul de externe Andrei Galbur va participa la Conferinţa de Securitate de la München

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Andrei Galbur va participa la lucrările celei de-a 53-a ediţii a Conferinţei de Securitate de la München care se va desfăşura în perioada 17-19 februarie.

În cadrul conferinţei vor fi luate în dezbatere cele mai stringente chestiuni de pe agenda internaţională, în particular, vizând criza democraţiei liberale şi sfidările la adresa ordinei internaţionale, politica europeană de securitate şi apărare şi relaţiile transatlantice. De asemenea,vor fi discutate crizele regionale, provocările generate de mişcările radicale şi extremiste, combaterea terorismului şi crimelor cibernetice, manipularea informaţională.

La conferinţa din acest an, care a devenit una dintre cele mai importante platforme de discuţii pe marginea politicilor de securitate internaţională, se aşteaptă participarea a circa 500 de lideri şi reprezentanţi de rang înalt din peste 70 ţări ale lumii.

În marja forumului de la München, şeful diplomaţiei moldoveneşti va avea o serie de întrevederi cu omologi de ai săi şi cu alţi conducători de delegaţii.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.