(TABEL) Sfârşitul unei ere! Un mare producător de smartphone a ieşit practic de pe piaţă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Anul 2016 a însemnat sfârşitul pentru o mare companie producătoare de smartphone.

În ultimele lunii ale anului trecut au fost vândute la nivel global peste 432 milioane de smartphone. Dintre acestea, numai 207.900 de unităţi au fost produse de BlackBerry şi rulează cu sistemul propriu de operare.

Astfel, în prezent cota de piaţă a BlackBerry a scăzut sub un procent, fiind mai exact de numai 0,0481%, scrie Business Insider.
sfarsitul-unei-ere-un-mare-oroducator-de-smartphone-a-iesit-practic-de-pe-piata_1
În schimb, în aceeaşi perioadă a anului trecut telefoanele care rulează Android au reprezentat o cotă de piaţă de 81,7% (352,7 milioane de bucăţi vândute). Apple a vândut 77 milioane de telefoane, având astfel o cotă de piaţă de 17,9%.

Succesul uriaş de care se bucură sistemul Android este explicat prin strategia adoptată de Google. Compania oferă gratuit dreptul de utilizare a sistemului, pentru telefoanele ieftine, care sunt foarte căutate în ţări precum India şi China.

Apple urmează o strategie opusă: foloseşte sistemul iOS doar pentru dispozitivele de producţie proprie.

BlackBerry a fost lider de piaţă înainte de era telefoanelor inteligente. A început să piardă teren foarte repede, după lansarea iPhone.

Telefoanele BlackBerry erau apreciate pentru tastatura funcţională, care făcea foarte uşoară trimiterea de mesaje şi e-mail. Telefoanele rulează un sistem de operare propriu, BB10.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...