Actualitate

Alimente pe care le poţi consumă pentru a reduce colesterolul

Ce să mănânci pentru a reduce colesterolul
Ovăz. Poţi consumă ovăz la micul dejun, de exemplu. Specialiştii spun că în 6 săptămâni colesterolul se va micşora cu 5.3 %.

Vin roşu. Consumat cu moderaţie, vinul roşu te poate ajută să reduci colesterolul. Un stiudiu făcut în Spania a demonstrat că persoanele care aveau probleme cu colesterolul mărit au observat o îmbunătăţire după ce au băut vin roşu. Nivelul acestuia a scăzut cu până la 9 %.

Peste. Acizii graşi din peste aduc numeroase beneficii. Unul dintre ele este acela că reduc valorile colesterolului. Dacă vei înlocui grăsimile săturate cu Omega 3 care se găsesc în peste (somon, sardine, hering), atunci nivelul colesterolului bun va creşte cu până la 4 %.

Nuci. Potrivit unui studiu, oamenii care au mâncat nuci 6 zile pe săptămâna, timp de o luna, au redus valorile colesterolului cu aproximativ 5.4 %. Atunci când consumi nuci nu uită că acestea au un aport caloric mare, aşa că porţiile trebuie să fie unele mici.

Ceai. Studiile au arătat că ceaiul verde reduce lipidele din sânge cu aproape 10 % în numai 3 săptămâni.

Usturoi. Dacă vei mânca usturoi în fiecare zi, atunci nivelul colesterolului tău va fi în scădere. De asemenea, acest aliment îţi reglează tensiunea arterială şi scade riscul de apariţie a infecţiilor.

Spanac. Conţine luteină, care are numeroase beneficii asupra sănătăţii. Printre altele, reduce valorile colesterolului.

Ulei de măsline. Conţine acizi graşi monosaturati care, printre altele, scad nivelul colesterolului. Poţi pune ulei de măsline în salate, de exemplu, sau în diverse mâncăruri pe care le găteşti.

Avocado. Te ajută, de asemenea, în lupta cu colesterolul mărit. Ai grijă, însă, să îl consumi cu moderaţie, deoarece are un aport caloric mai mare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *