Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.02.2017

Ministrul Economiei a discutat cu Ambasadorul SUA despre relațiile bilaterale dintre două state

Ministrul Economiei a discutat cu Ambasadorul SUA despre relațiile bilaterale dintre două state

Viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James D. Pettit.
 
În cadrul discuțiilor, interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind cooperare comercial-economică  dintre două state, identificarea unor noi posibilități de dezvoltare a relațiilor bilaterale, inclusiv prin inițierea proiectelor investiționale în diferite domenii. Vicepremierul Octavian Calmîc a menționat că atragerea investițiilor străine directe în economie este una din prioritățile Guvernului Republicii Moldova, iar pentru realizarea acestui obiectiv fiind utilizate toate oportunitățile oferite de autoritățile naționale companiilor din alte state.
 
În context, ministrul Calmîc l-a informat pe Ambasadorul Pettit că în cadrul vizitei de lucru la București (20 - 22 februarie), Ministerul Economiei, în colaborare cu ambasadele Republicii Moldova și SUA în România,  și Camera Americană de Comerț în România (AmCham Romania), organizează forumul de afaceri pentru companiile americane, în cadrul căruia vor fi prezentate platformele investiționale, oferite de țara noastră.
 
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, Octavian Calmîc și James D. Pettit au abordat și problemele privind implementarea proiectelor investiționale în sectorul energetic, inclusiv celor ce țin de interconexiunile electrice și gaze naturale cu România, energia regenerabilă, infrastructură, precum și politicile autorităților naționale în procesul de privatizare a unor întreprinderi.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus