Imnul de stat în Parlament va fi intonat de elevii de la Liceul de muzică ”Ciprian Porumbescu”

O nouă tradiţie în Parlament: la deschiderea și încheierea sesiunilor parlamentare, imnul de stat în forul legislativ va fi intonat de elevii de la Liceul de muzică ”Ciprian Porumbescu”. O iniţiativă în acest sens a fost lansată de preşedintele Parlamentului Andrian Candu joi, 16 februarie, la o întrevedere cu conducerea acestui iceu.

”Începeți săptămâna viitoare, când deschidem sesiunea parlamentară de primăvară. Să stabilim o tradiție – la fiecare eveniment important, la deschiderea și încheierea sesiunilor parlamentare, elevii Liceului să intoneze imnul sau compozițiile muzicale potrivite solemnităților”, a declarat Andrian Candu.

De asemenea, începând din acest an, cei mai talentați și sârguincioși elevi ai Liceului vor fi apreciaţi cu premiile președintelui Parlamentului. Potrivit lui Andrian Candu, valoarea premiilor va fi una considerabilă, fiind o investiție bună pentru copiii talentați.

Totodată, președintele Parlamentului a oferit Liceului o primă contribuție pentru începerea lucrărilor de renovare a sălii de concerte a Liceului– suma de 100 000 de lei, bani adunați în cadrul unei eveniment de caritate, organizat de Parlament și Casa Regală a României.

”Nu este suficientă această primă donație pentru a acoperi costurile integrale ale renovării și dotării sălii de concerte cu instrumente muzicale și mobilier. Dar vom contribui și în continuare pentru acumularea sumei integrale necesare. Suntem acum în discuții cu partenerii noștri, inclusiv internaționali, pentru a susține copiii. Talentele trebuie să evolueze în condiții bune”, a menționat Președintele Parlamentului.

Andrian Candu a precizat că va discuta cu Ministrul Finanțelor și cu prim-ministrul Pavel Filip pentru a redirecționa sursele bugetare necesare renovării sălii de concerte a Liceului. Speakerul a agreat cu conducerea instituției stabilirea unui parteneriat între Parlament și Liceu, anunțând că Parlamentul va tutela instituțional Liceul, unde învață copii talentați din toată republica.

O mica pianistă de 7 ani, Catherine de Caraman, laureată a numeroase concursuri internaționale i-a oferit un cadoupreşedintelui Parlamentului un CD-ul cu muzică clasică, interpretată de ea, precizând că este pentru cei 3 copii pe care îi educă Andrian Candu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.