Spioni ruși dau târcoale Americii: O navă desfășoară activități de intelligence lângă țărmul SUA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O ambarcațiune rusească, având la bord echipament de spionaj, a fost identificată navigând de-a lungul coastei de est a Statelor Unite, la 30 de mile de statul Connecticut.

Conform postului tv FOX News, care a relatat informația în premieră, este vorba despre ambarcațiunea SSV-175 Viktor Leonov, prevăzută cu echipament de interceptare de înaltă tehnologie.

Aceasta naviga miercuri în ape internaționale, dar foarte aproape de țărmul statului Connecticut, unde se află o bază U.S. Navy de submarine.

Un oficial american a relatat postului CNN că această navă de spionaj a mai fost semnalată patrulând în 2014 și 2015 în zona coastei statului Florida. Același oficial a subliniat că astfel de situații se întâlneau mai des în perioada Războiului Rece.

Joe Courtney, membru al Subcomitetului Forțelor Navale și Forțelor de Proiecție, a atras atenția că această mișcare este „o agresiune de neacceptat, care are scopul clar de a testa fermitatea și reacțiile noii administrații”.

Citat de site-ul courant.com, Courtney a mai adăugat că, deși are încredere totală în reprezentanții U.S. Navy, „Casa Albă ar trebui să-și depășească înflăcărarea pe care i-o poartă lui Putin și să-l trateze ca atare, ca pe o amenințare serioasă la pacea și securitatea internațională, care s-a perpetuat în ultimii cinci ani”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...