(video) Ştiai asta? Iată câţi bani se cheltuiesc şi cum este transportat preşedintele Americii

Wendover Productions a publicat recent un nou material video cu scop informativ şi educaţional din care putem afla metodele, dar şi mijloacele tehnice care sunt folosite pentru transportul preşedintelui Statelor Unite ale Americii.

Potrivit autorilor materialului, în mediu se cheltuiesc 2.614 dolari pentru un minut de călătorie în siguranţă a unuia dintre cei mai influenţi lideri politici de pe planetă.

Totodată, videoclipul ne explică foarte minuţios din ce maşini este compus cortegiul prezidenţial, în ce maşini este transportat însuşi preşedintele, ce avioane foloseşte pentru zboruri şi ce elicoptere pot veni la comandă.

Vezi şi: (video) Cinci dotări pe care le are „Bestia” preşedintelui Barack Obama

Mai mult, autorii ne arată un exemplu de deplasare a coloanei prezidenţiale pe un anumit itinerar. Întâi are loc un zbor cu elicopterul până la un aeroport, după care avionul ajunge la destinaţia necesară, de acolo urmează încă o călătorie cu un elicopter şi la punctul final se ajunge cu un automobil blindat.

Vezi şi: (foto/video) Garajul de milioane a proaspătului preşedinte american Donald Trump

Potrivit informaţiilor, mai aflăm că o oră de zbor cu avionul prezidenţial Air Force One costă peste 206.337 de dolari, în timp ce o oră de zbor cu un elicopter Sikorsky UH-60 Blackhawk – 2.199 dolari.

În total, Casa Albă cheltuieşte anual pentru transportul preşedintelui SUA circa 350.000.000 de dolari, suma fiind a patra parte din bugetul anual dedicat instituţiei prezidenţiale.

Vezi şi: (video) Cultură şi la cel mai înalt nivel. Vezi cum se deplasează coloana oficială a premierului Japoniei

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/