"Vom încuraja organizarea în comun a Cupei Mondiale deoarece dorim ca FIFA să arate că suntem rezonabili şi că trebuie să ne gândim la viabilitatea pe termen lung", a spus conducătorul FIFA.

"Este în perfectă concordanţă cu durabilitatea şi moştenirea FIFA de a aduce împreună două, trei, patru ţări care să prezinte împreună un proiect cu trei, patru, cinci stadioane fiecare. Vom încuraja cu siguranţă acest lucru. Ideal ar fi ca ţările să fie apropiate una de cealaltă pentru a facilita deplasările", a adăugat Infantino.

Preşedintele forului fotbalistic mondial a precizat, de asemenea, că "nu este deloc îngrijorat" de posibila problema a huliganismului la Cupa Mondială din 2018, care urmează să se desfăşoară în Rusia. 

El a recunoscut, totodată, că multe dintre ligile naţionale de fotbal sunt de acord cu mărirea la 48 a numărului selecţionatelor participante la Cupa Mondială, însă altele sunt mai puţin bucuroase după această decizie a FIFA.

Referindu-se la situaţia stadioanelor din Qatar, gazda Cupei Mondiale din 2022, Gianni Infantino s-a declarat încrezător că acesta vor fi finalizate la timp, însă a avertizat că "mai sunt încă multe lucruri de făcut".

Preşedintele FIFA a subliniat, totodată, că forul pe care îl conduce doreşte ca, pe viitor, ţările care vor găzdui Cupa Mondială să nu mai investească în construcţia de stadioane care nu vor fi utilizate după încheierea competiţiei.