Golul lui Benzema din meciul cu Napoli a consemnat un nou record pentru fotbalul francez

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cu 51 de goluri în Champions League, Karim Benzema a devenit francezul cu cele mai multe goluri în cadrul competiției, jucătorul Realului egalându-l pe Thierry Henry, cu menţiunea că unul dintre golurile fostului mare atacant al lui Arsenal e înscris în preliminariile UCL. Francezul de 29 de ani admite că atât criticile fanilor și cele din presă l-au împins să muncească mai mult pe teren și să-și dorească să înscrie.

Benzema a înscris în minutul 18, când Real Madrid era condusă de italieni, cu o lovitură de cap din centrarea lui Dani Carvajal. Cu această reuşită, Benzema l-a egalat pe Henry, care are 51 de goluri (unul în tururile preliminare) în competiţia regină intercluburi.

”A fost o seară mare şi am făcut un meci mare, nu doar eu”, a declarat atacantul francez după joc. ”Sunt foarte mulţumit şi foarte mândru de ce am realizat azi, pentru că a fost mult sacrificiu.

Publicul a fost încă cu noi şi asta e foarte important pentru încredere. Am văzut criticile şi am muncit. Pot marca mai mult sau deloc, dar eu vreau să-mi ajut echipa.

Nu sunt un atacant care vrea să înscrie cu orice preţ. Îmi place să joc pentru echipă. Am jucat cu plăcere, am marcat, am fost mobil, am avut ocazii şi sunt mândru”.

În ultimele săptămâni, Benzema a intrat în focul criticilor ziarelor spaniole din cauza lipsei sale de eficacitate, fapt ceea ce l-a determinat pe antrenorul său Zinedine Zidane să-i ia apărarea în conferinţa de presă de marţi.

Zidane, fericit de evoluţia conaţionalului său, a declarat: ”Criticile nu le putem opri, dar uneori sunt o sursă de ameliorare. A fost bine că a marcat, toată lumea aşteaptă asta de la un vârf, de la un nouar.

Am remarcat energia cheltuită pentru ceilalţi şi ce meci consistent a făcut. Jucători ca Ronaldo, Karim sau James sunt prezenţi la marile meciuri”.

Real Madrid, deţinătoarea trofeului, a luat o opţiune importantă pentru calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, miercuri seara, pe teren propriu, după ce a dispus de Napoli cu scorul de 3-1 (1-1), în prima manşă a optimilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...