Avocații lui Platon denunță presiuni din partea autorităților: Celula clientului şi birourile lor ar fi supravegheate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Avocații controversatului om de afaceri Veaceslav Platon acuză autoritățile de la Chișinău de tergiversarea anchetei privind furtul miliardului de dolari din sistemul financiar bancar moldovenesc şi că exercită presiuni asupra clientului lor, inclusiv prin supravegherea celulei în care este plasat, în Penitenciarul nr.13.

Avocaţii declară că organele de drept pun presiune pe ei și pe apărătorul lor, în context aceştia anunţând că Platon a găsit două camere video în celula sa. Totodată, avocaţii denunţă că birourile în care îşi exercită activitatea sunt supravegheate.

Eduard Rudenco a declarat că actuala guvernare nu dorește să se afle adevărul despre furtul miliardului, iar clientul său este supus unor presiuni fără precedent, pentru a fi redus la tăcere.

„Au fost găsite două camere video în celula sa, iar supiciunile noastre cad pe şeful Departamentului Instituțiilor Penitenciare. Materiale de supraveghere au fost identificate şi în birourile noastre”, a spus avocatul.

De partea cealaltă, Ana Ursachi a declarat că toate acestea se întâmplă, deoarece oligarhul Vladimir Plahotniuc vrea să soluționeze cât mai repede dosarul lui Platon şi acuză Ministerul Justiţiei de interceptările din celula acestuia.

„Ne convingem din nou că beneficiarul furturilor de proporţii în sistemul financiar bancar este Plahotniuc, cel care inclusiv stă în spatele guvernului nocturn. După mine, Ministerul Justiţiei este responsabil pentru interceptările puse la cale în penitenciar”, a precizat Ursachi.

De menționat că, Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 milioane de lei.

Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off-shore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior, o parte din ei a fost utilizată pentru stingerea unor credite obţinute anterior de către învinuit în băncile din Republica Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...