Plahotniuc nu se mulțumește cu funcția de președinte al PD: „Orice lider de partid are mai multe aspirații”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vladimir Plahotniuc dorește o funcție mai mare decât cea de președinte al Partidului Democrat. Declarațiile aparțin președintele de onoare al PD Dumitru Diacov.

„Orice lider de partid are mai multe aspirații. Eu cred că principala aspiraţie în aceste zile, noi vorbim când sunt zile de jubileu ale partidului, 20 de ani, să fie un partid puternic, să fie un partid care răspunde aspiraţiilor cetăţenilor, să fie un partid aşa cum a fost el născut, care este mediator pe scena politică moldovenească. Fiindcă noi avem grupurile acestea pe stânga şi pe dreapta destul de radicale şi agresive câteodată, care încaieră Republica Moldova. Şi datoria Partidului Democrat este să-i adune la masă, dar când se încaieră prea tare, să-i liniştească, să-i divizeze”, a comentat Diacov într-un interviu pentru Europa Liberă.

Întrebat de reporter, care rol e mai importat, rolul Partidului Democrat sau rolul pe care îl joacă domnul Plahotniuc?, președintele de onoare al PD a spus că: „Pentru mine este important rolul partidului în societate, în ţară, ce face partidul la guvernare, ce face partidul în teritoriu, cum sunt văzuţi oamenii partidului. Şi eu vreau să vă spun că avem mii de oameni care fac o treabă foarte bună. Şi partidul, ca entitate politică, are un rol extrem de important pentru republică.”

Dumitru Diacov a mai adăugat că dacă nu ar fi Vladimir Plahotniuc în partid, apoi PD ar mai exista ca formațiune politică. „Poate mai puţină prezenţă, poate mai puţine comentarii. Eu cred că ce se întâmplă astăzi este că partidul are un nou suflu, este un lider nou, care doreşte ca partidul lui să se manifeste. Şi este un lucru care e bun”, a conchis președintele de onoare al PD.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...