(VIDEO) Campanie de informare a Ministerului Sănătății: Cum poți beneficia de medicamente compensate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Sănătății a lansat astăzi o nouă campanie de comunicare. Astfel, timp de o lună, pe principalele posturi TV și radio vor fi difuzate trei spoturi video despre serviciile medicale.

Prin primul filmuleț, Ministerul Sănătății recomandă cetățenii să apeleze la medic atunci când au o problemă de sănătate.

În al doilea spot publicitar, pacienții sunt informați cum pot să beneficieze de medicamentele compensate.

În 2017, 140 de tipuri de medicamente vor fi compensate. Potrivit responsabililor, pentru aceasta, statul va aloca 552 de milioane de lei, mai mult cu 20 de milioane fața de anul trecut.

Pentru a beneficia de o rețetă cu medicamente compensate, pacienții trebuie să urmeze următorii pași: Adresarea la medicul de familie, care va stabili diagnosticul. După aceasta, pacienții trebuie să întrebe medicul daca în lista sunt medicamente compensate, iar atunci medicul e obligat să ofere bolnavului rețeta compensată. Ulterior, pacientul trebuie să se ducă la farmacie și prezintă acolo rețeta. Farmacistul oferă un exemplar de rețetă pacientului, iar un alt exemplar îl transmite către Compania de Națională de Asigurări în Medicină. Al treilea exemplar rămâne la medicul care a prescris rețeta.

În al treilea spot video, Ministerul Sănătății arată cetățenilor cum vor să facă reforme în instituțiile medicale din țară și cum vor fi modernizate pentru ca toți pacienții să poată să beneficieze la de aparate performante.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...