(foto) Recomandări #diez: Zece destinații turistice de vizitat în luna lui mărțișor

Douro Valley, Portugal

Dorul de ducă și plăcerea de a descoperi noi destinații ne face să fim mereu în căutarea unor oferte sau a unui timp potrivit pentru a vizita un loc anume. Iată, că cei de la Travel and Leisure au realizat o listă a obiectivelor care trebuie vizitate în luna martie. Motivul diferă de la o destinație la alta, undeva clima e bună, în altă parte înfloresc piersicii, însă cu siguranță merită de vizitat. Mai jos vedeți 10 destinații pentru luna mărțișorului.

#1. Hangzhou, China

hangzhou1

Hangzhou este destinația aleasă de mulți chinzi și turiști din ale țări pentru începutul primăverii. În martie veți prinde piersicii în floare și veți avea parte de priveliști minunate. Locația dată, mai este și un loc de evadare pentru artiștii în devenire, în special West Lake, un sit al Patrimoniului UNESCO, care este inspirația din spatele a nenumărate poezii și picturi.

 

#2. New Orleans, Louisiana

New Orleans, Louisiana

Orașul New Orleans este cel mai atipic dintre orașele Statelor Unite, aici inventându-se jazzul, este vestit pentru muzica sa, aceasta rasunând în toate piețele publice și cu prilejul tuturor evenimentelor. Universitatea, ridicată în 1834, emană o deosebită eleganță neo-clasica iar Muzeul de artă conține, printre alte comori, o bogată colecție de picturi olandeze din secolul al XVII-lea, arta coloniala și un număr impresionant de fotografii. După Cel de al Doilea Război mondial, New Orleans a devenit unul dintre cele mai renumite centre artistice de pe continent, iar dragostea pentru frumos a locuitorilor nu poate fi stăvilita nici de uragane nici de inundații. O plimbare pe Mississippi cu vaporul te întoarce cu sufletul în secolul al XIX-lea de unde revii într-o lume mai agitata dar plină de frumusețe animată de muzicienii ambulanți din Vieux Carré.

 

#3. Douro Valley, Portugalia

Douro Valley, Portugal

Douro Valley este valea portugheză a vinului de PORTO. Aici poți evada într-o fascinant poveste în care natura, peisajul, oamenii, tradițiile, locurile și activitatile sunt legate unele de altele prin legături invizibile creând un tablou cu o atmosfera unica in lume. Datorită unui microclimat specifica, primăvara vine mai devreme la Douro Valley, iar în martie, aveți posibilitatea să vedeți nori alb și roz, în special pe dealuri.

 

#4. Tanzania

Tanzania

Tanzania este gazda celui mai înalt vârf montan al continentului (masivul Kilimanjaro), cea mai joasă depresiune (fundul Lacului Tanganika), cel mai faimos parc național (Serengeti) și o parte din cel mai mare lac (Victoria), minunățiile naturale oferite de Tanzania sunt completate perfect de seria de situri istorice și activități turistice.

 

#5. Washington, SUA

Washington

Cele mai bune perioade pentru a vizita capitala americii sunt între lunile martie-mai sau septembrie-noiembrie când tarifele la cazare scad considerabil față de cele din sezonul de vară iar temperaturile sunt ideale pentru a explora orașul. Orașul este cunoscut în lumea pentru monumentele și muzeele sale istorice care includ Casa Alba, Monumentul lui Washington, Memorialul Războiului din Vietnam și Monumentul Abraham Lincoln.

 

#6. Sydney, Australia

Sydney

Sydney este principala atracție turistică din Australia și unul dintre cele mai impresionante orașe în ceea ce privește arhitectura. Zgârie-norii și monumentele emblematice precum Opera sau Podul Portului, precum și poziționarea într-unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume fac din Sydney un oraș deosebit de ofertant pe plan turistic. Totodată, orașul rămâne dominat de natura, cu parcuri naționale făcându-ți loc printre porturi.

 

#7. Reykjavik, Iceland

Reykjavik-Iceland-travel

În luna martie, zilele și nopțile încep să se echilibreze, deci aveți mai mult timp pentru a explora orașul și de a vedea aurora boreală. Nu plecați fără a vă scălda în Laguna Albastră, sau fără a vizita uimitoarele plaje cu nisip negru în apropiere de Vik, pe coasta de sud.

 

#8. Buenos Aires, Argentina

Buenos-Aires

„Orașul care le are pe toate”, așa este caracterizat orașul de autoritățile locale argentiniene. Pasionații de artă, cultură, istorie, shopping își pot găsi Raiul în Buenos Aires. Orașul se mai numește „Parisul Americii Latine” în primul rând datorită culturii care se poate spune că plutește pe străzi și în al doilea rând, datorită conexiunilor cu Europa.

 

#9. Playa del Carmen, Mexico

Playa del Carmen, Mexico

Situat la 60 km de Cancun vizavi de insula Conzumel, Playa del Carmen este cea mai elegantă staţiune de pe riviera maiană. Este un oraş cu atmosferă intimă, cu hoteluri construite în stil tradiţional, cu multitudine de terenuri de
golf. Turiştii sunt aşteptaţi de o multitudine de restaurante mexicane, localuri latino, baruri cu ofertă bogată
în tequila, Corona şi tacco.

 

#10. Andalusia, Spania

Andalusia, Spania

Această regiune din sudul Spaniei iese afară pentru Săptămâna Patimilor, sărbătorită chiar înainte de Paște, adică în luna martie. Atunci, au loc cele mai mari petreceri de stradă, cu procesiuni plin de farmec în Sevilla și Malaga. De aseneneam este o destinație ieftină din Europa, cu oferte bune.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente