Pavel Filip solicită instituțiilor statului să înlăture barierele birocratice şi să acorde servicii de calitate cetăţenilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prim-ministrul Pavel Filip solicită instituțiilor statului să înlăture barierele birocratice şi să acorde servicii de calitate cetăţenilor.

În acest sens, șeful Executivului a adus, în cadrul şedinţei de miercuri a Guvernului, în discuție subiectul ce ține de verificarea în vamă a plății amenzilor de către conducătorii auto. Astfel, Premierul a solicitat Ministerului Afacerilor Interne să vină cu soluții pentru înlăturarea acestor bariere la trecerea frontierei și să analizeze posibilitatea de excludere a verificării în vamă a restanțelor privind plata amenzilor.

De asemenea, în contextul înlăturării barierelor birocratice existente în instituțiile statului, Pavel Filip a vorbit despre problemele invocate de investitorii străini în relația cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Astfel, șeful Executivului a cerut Ministerului Muncii și Protecției Sociale să vină cu propuneri de reformare a Agenției, pentru excluderea proceselor birocratice la care sunt supuși investitorii.

„Vreau să fac apel la toți colegii ce oferă servicii cetățenilor. Vă rog să treceți în revistă acțiunile birocratice ce au loc în instituțiile coordonate și în termen de o săptămână să veniți cu propuneri pentru a identifica constrângerile și a aproba modificările ce se impun”, a conchis Pavel Filip.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...