Guvernul României decide astăzi dacă oferă Chișinăului a doua tranşă din împrumutul de 150 de milioane de euro

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernul de la București decide astăzi dacă oferă Republicii Moldova cea de-a doua tranșă din împrumutul rambursabil de 150 de milioane de euro. Un proiect de legi în acest sens fiind pe ordinea de zi a Guvernului român.

Guvernul României decide dacă va acorda țării noastre a doua tranșă din împrumutul rambursabil, după ce în luna ianuarie 2017, Ministerul Finanţelor din Republica Moldova a transmis Ministerului Finanţelor Publice din România o scrisoare oficială prin care solicită modificarea datei de eliberare a celei de-a doua tranşe de 50 milioane de euro din 31 martie 2016 în data de 27 februarie 2017.

România ar urma să acorde Republicii Moldova 50 de milioane de euro, reprezentând o a doua tranşă din împrumutul rambursabil de 150 de milioane de euro, după ce a acordat prima tranşă de 60 milioane de euro în data de 24 august 2016.

Împrumutul se realizează în baza „Acordului privind asistenţa financiară rambursabilă dintre România şi Republica Moldova” ratificat prin Legea nr. 91/2016, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...